030 785 1619

ijs

ijs

Bij Mamma Mia Trattoria verkopen we overheerlijk authentiek Italiaans ijs, gemaakt in Turijn onder de naam Menodiciotto.

Menodiciotto is ontstaan in 1980, toen Luca begon met experimenteren in de keuken van het tweesterrenrestaurant ”Al Gatto Nero” in Turijn. In 1986 besloot hij zich puur te concentreren op de productie van goed ambachtelijk Italiaans schepijs en sorbetijs en opende hij de deuren van zijn eerste ijssalon samen met zijn broer Marco.

Na het succes van de ijssalon is Menodiciotto begonnen met het produceren van ambachtelijk Italiaans schepijs voor de beste restaurants. Er werden grotere volumes geproduceerd zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen en vandaag de dag is de kwaliteit nog steeds het allerbelangrijkste.

Menodiciotto verstaat de kunst van ambachtelijk Italiaans ijs bereiden. Ze deelt de visie van de ‘Slow Food beweging’ die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Ze beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden en zet zich af tegen de industriële productie van voedsel. Ze ondersteunt de ‘Slow Food Presidia’ (een wereldwijd initiatief dat lokale producenten helpt) door hun producten te gebruiken als grondstoffen voor onze GELATO.

Menodiciotto heeft al 30 jaar ervaring met het maken van ambachtelijk Italiaans ijs. Goed ijs maken doe je niet zomaar: het is het resultaat van veel onderzoek en testen. Onze heerlijke smaken worden gemaakt met de meest pure ingrediënten en door gebruik te maken van gevarieerde en innovatieve processen. Dat maakt dat ons ijs behoort tot de authentieke ‘Gelato’ en dat proef je!!